Вести

СОУ „Гоце Делчев“ од Валандово – средно училиште или мини претпријатие?

Мини претпријатие или само обично средно училиште? Ова се дилемите што се јавуваат кога ќе влезете во средното училиште „Гоце Делчев“ во Валандово. Тука земјоделската струка произведува вино, сок од калинка, мед и органско ѓубриво. Машинската струка прави производи од метал и пластика. Во ова училиште кое има и свој мини етно музеј работат посветени професори за кои не секогаш училницата мора да има четири ѕида.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Сузана Мицева
Снимател и монтажер: Кире Пиличев