d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Средношколски камп за еко-новинарство

Институтот за комуникациски студии во рамки на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ од 08 до 10 јуни организира средношколски камп за еко-новинарство во Струмица.

На кампот средношколците ќе учат кои се разликите помеѓу дневното новинарство и еко-новинарството, како се фотографира жив свет, како се прават фото приказни, што е екологија и животна средина и како се известува овие теми. Стекнатите знаења ќе ги применат на терен преку изработка на фото приказни за животната средина и биодиверзитетот во Струмичкиот регион.

Учесници на кампот се авторите на најдобрите медиумски производи од конкурсот „Изрази се преку медиумите“ и средношколци кои се активни соработници на средношколскиот весникот „Медиум“.