d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Високата школа ќе учествува во УНЕСКО-виот комитет при Global Week 2016

Д-р Жанета Трајкоска, предавач на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста е избрана за член на Научниот комитет за избор на академски трудови во рамки на Глобалната недела за медиумска и информациска писменост (Global MIL Week 2016), што ја организира УНЕСКО и Алијансата на цивилизации при ОН.

Научниот комитет треба да избере 30 најдобри академски трудови и презентации за последните достигнувања, студии на случај и нови технолошки дострели што ги пријавиле истражувачи и практичари во сферата на комуникациите и медиумите од цел свет. Изборот на трудови е само еден од бројните активности кои ќе се случуваат од 30 октомври до 5 ноември 2016, неделата кога се слави значењето и важноста на медиумската и информациската писменост.

Високата школа, во доследност на своите активности и неколкугодишното членство во МИЛИД мрежата на универзитети и ГАПМИЛ, се приклучува на повикот на организаторите, заеднички да се прослави овој меѓународен годишен настан, кој се одржува по шестти пат.