d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Започна средношколскиот камп за медиумска писменост

Високата школа за новинарство и односи со јавноста во партнерство со Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип и дневниот весник „Нова Македонија“ го почнаа средношколскиот медиумски камп во Штип.

На кампот кој ќе трае до 14 јуни средношколците преку практична работа со професионални новинари и медиумски работници ќе учат како се прават видео прилози, фото приказни и како се подготвува телевизиска емисија.

Учесници на кампот се авторите на најдобрите медиумски производи од конкурсот „Изрази се преку медиумите“ и средношколци кои се активни соработници на средношколскиот весникот „Медиум“.