d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Ограничувања на слободата на изразување: заштити се!

Целта на едукацијата на четвртата на работилницата на 22.12.2017 беше слободата на изразување и тоа првенствено на социјалните медиуми. Во таа смисла студентите се запознаа со слободата на изразување со акцент на нејзините ограничувања и тоа во поглед на говорот на омраза, клеветата и омразата. Исто така беа запознаени со проблематиката „авторски права“. Предвачи на оваа работлница беа м-р Мартина Глигирова и доц. д-р Александар Љ. Спасов.

Во делот заштити се тие беа запознаени со можностите и правните инструменти за заштита од повреда на човековите права преку медиумите. Беа разгледувани случаи од праксата на Европскиот суд за човекови права.