d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Таблоидно новинарство

Последните години наплив од „жолто“ новинарство во Македонија. Александар Маленко често е цел на ваквите медиуми, но вели дека никогаш со не правел ништо тенденциозно и додава „ова нека биде пример како не треба да се создава слика за некого без да се праша другата страна“. Во четвртатат епизода од серијалот „Во наше име“ го обработуваме феноменот „таблоидно новинарство“. Во прилогот говорат и новинарот Џелал Незири и универзитетската професорка Билјана Каровска Андоновска.