Активирај се | Создадено од вас |

Обоениот свет на Филип

feat-img

Влезете го обоениот свет на Филип! Ова 10-годишно дете со аутизам одлично слика апстракти, благодарение на интензивните третмани кои неговите родители му ги овозможиле од најрана возраст. Велат дека првпат другарчињата од училиште му дошле на неговиот 10-ти роденден, па посочуваат дека треба уште многу да се зборува за инклузивната свесност.

Автори: Бисера Лотеска, Виктор Богоески, Владимир Котевски, Катерина Смилева

Видеото е изработено како дел од Мастер часовите за медиуми и новинарство, кои ги организираа Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на УСАИД проектот за медиумска писменост „Младите размислуваат“.