Активирај се | Создадено од вас |

Дебар Маало узурпирано од возила

feat-img

Во скопско Дебар Маало жителите не можат да се паркираат од возилата на луѓето кои ги посетуваат тренди-кафулињата. Властите го игнорираат овој проблем и избегнуваат непопуларни и скапи мерки. Видео на Костадин Героски.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.