Активирај се | Создадено од вас |

Еко-Фап: кога волонтерите помагаат на институциите

feat-img

Постојат групи ентузијасти и здруженија на граѓани кои работат тивко, а нивната работа е најгласна. Работејќи за доброто на градот ја зголемуваат индивидуалната свест. Таквите луѓе се пример за тоа како секој од нас треба да размислува за општественото добро. да го направи својот град подобро место за живеење. Видеото е изработено од Елена Наумовски, Весна Јованоска, Александра Хаџи-Митова Јанкоска и Иван Стојановски.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.