ИНИЦИЈАТИВИ - МАМИЛ |

Кире Лазаров: „Се навикнавме да јадеме ќотек во ракометот“

Атлетите од Специјалната олимпијада на Македонија Јулијана Петровска и Александар Василевски се во улога на новинари. Во интервјуто со нашиот ракометен репрезентативец Кире Лазаров дознајте што им одговори на прашањата од типот: како е да се игра против тимот во кој е брат ти, како се навикнува на грубата игра во ракометот, дали има и дали се дружи до лица со попречености и сл.

Ова е едно од петте интервјуа на Специјалната олимпијада што во соработка со Јавниот сервис ги реализираше во рамки на #КоалицијаЗаМедиумскаПисменост

#МедиумскаПисменост
#MediaLiteracy