d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Кој се крие зад Мрачниот феникс, Кетвоман, Алекстраза…?

Јулија Митревска од Охрид има мошне необично хоби – изработува костими кои се инспирација од грчката, словенската и нордиската митологија, така се облекува и се фотографира за социјалните мрежи. Неодмана била храбра и излегла на кафуле облечена како предатор од видео-игра. Оваа уникатна приказна ја пренесуваат Викторија Петровска и Александра Овчарска.

 

Видеото е изработено како завршна задача на мастер часовите за медиуми и новинарство, организирани од Институтот за комуникациски студии и ИРЕКС во рамките на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.