d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Медиумски ден 2018

По четврти пат, Високата школа за новинарство и за односи со јавноста го организираше Медиумскиот ден за средношколците од Македонија. Вкупно осум медиуми: дневниот весник Нова МакедонијаМРТ1 ПромоTV21TERA TV (Битола) и ТВ Плус (Куманово), ТВ Вис Струмица, Makfax и Радио МОФ беа домаќини на над 130 ученици од Скопје, Дебар, Валандово, Богданци, Кавардарци, Велес, Битола, Куманово, Св. Николе.

Учениците можеа од своите домаќини новинари да дознаат повеќе детали за функционирањето на различни информативни редакции и медиуми, да дискутираат за новинарската професија, но и да дознаат повеќе за професионалните новинарски стандарди.

Настанот се организира во рамките на проектот „Коалиција за медиумска писменост“ што Високата школа го реализира во партнерство со Институтот за различности во медиумите и весникот „Нова Македонија“, а со поддршка на Европската Унија.

 

Медиумски објави

Медиумски ден во Тера со средношколци од Битола

Медиумски ден – средношколците во посета на ТВ21

Медиумски ден – средношколците во посета на ТВ21
Mediumski den vo Tera so srednoskolci od Bitola Mediumski den srednoskolcite vo poseta na TV21 Mediumski den srednoskolcite vo poseta na TV21

Медиумски ден – Стотина средношколци го посетија Радио МОФ

Медиумски ден во „Макфакс“ – средношколците се запознаа како да разликуваат информација од дезинформација

Средношколци во посета на редакцијата на „Нова Македонија“

Mediumski den Stotina srednoskolci go posetija Radio MOF Mediumski den vo Makfaks srednoškolcite se zapoznaa kako da razlikuvaat informacija od dezinformacija Srednoskolci vo poseta na redakcijata na Nova Makedonija

Средношколци од Богданци и Валандово учеа за медиумска писменост во Канал ВИС

Средношколци од „Перо Наков“ ја посетија ТВ Плус

Средношколци – идни новинари во посета на МРТ

Srednoskolci od Bogdanci i Valandovo ucea za mediumska pismenost vo Kanal VIS Srednoskolci od Pero Nakov ja posetija TV Plus Srednoskolci idni novinari vo poseta na MRT

 

Галерија