d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Осма медиумска лабораторија во Неготино со евроамбасадорот Жбогар

Повеќе од четириесетина ученици од неготинската гимназија „Св. Кирил и Методиј“ учествуваа на осмата медиумска лабораторија што ја организираат Високата школа за новинарство и за односи со јавноста во соработка со весникот „Нова Македонија“.

Учениците освен што дискутираа за професионалните стандарди во новинарството и основите на новинарското пишување, учеа и како прави интервју поставувајќи му прашања на својот гостин, амбасадорот на Делегацијата на Европската Унија во Македонија, Н.Е. Самуел Жбогар. Интервјуто е објавено во априлското издание на средношколскиот весник „Медиум“ кој излегува еднаш месечно како подлисток во „Нова Македонија“.

Овие интерактивни средношколски работилници за новинарство се дел од проектот „Коалиција за медиумска писменост“ што го финансира Европската Унија. Освен „Нова Македонија“, во проектот е вклучен и Институтот за различности во медиумите од Лондон.

Повеќе фотографии од настанот.