d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Средношколски антисептик за дезинформации

„COVID-19“ е видео проект на група средношколци од гимназијата „Јосип Броз Тито“ со кој сакаат да покажат дека младите се свесни за сериозноста на пандемијата, но и дека се информирани за причините, последиците и потребата од следење на препораките за превенцијата на корона вирусот.

Во видеото Славенија Поповска, Ирена Стевковска, Леонид Павловски, Надица Крстева, Глигор Џолев одговараат на прашањата за корона вирусот кои сите ние си ги поставуваме и порачуваат дека во овој период најмалку е потребно да се шири паника и затоа треба да се информираме од кредибилни извори.

Видеото е во режија на Кристина Филипоска, а е изработено со менторство на професорката Емилија Величкова.

Режија: Кристина Филипоска (LVL88)
Ментор на проектот: Емилија Величкова

Учесниците во видеото:
Славенија Поповска
Ирена Стевковска
Леонид Павловски
Надица Крстева
Глигор Џолев