Низ ходниците |

Филмски и театарски фестивал во „Никола Карев“

feat-img

Во гимназијата „Никола Карев“ се одржа настанот „Три дена култура“, кој опфати средношколски филмски фестивал, театарски перформанси, музички настан и дигитална изложба. Учениците, од 21 до 23 февруари, имаа можност да ги претстават своите авторски дела, снимени кратки филмови, театарски претстави, да настапат со своите музички бендови,а и да ги промовораат своите фотографии.

filmski i teatarski festival vo nikola karev 1

Најдобриот краток филм беше избран со тајно гласање од публиката.

„Три дена култура“, освен што им даде можност на младите средношколци да дишат со нова енергија, а во исто време им го отвори патот за нови свежи идеи, сфаќања и размислувања за уметноста.

filmski i teatarski festival vo nikola karev 2