d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
Tikveski grozdober11

Средношколците од Кавадарци учествуваа на „Тиквешки гроздобер“

Плоштадот во Кавадарци и овој септември беше местото каде што се одржа манифестацијата „Тиквешки гроздобер 2016“, а на неа учествуваа и учениците од средното општинско земјоделско-шумарско училиште „Ѓорче Петров“.

Tikveski grozdober31За учениците, како што велат, деновите поминати на градскиот плоштад се прекрасно искуство.

Многубројни штандови поставени од многу винарници, меѓу кои еден беше на средношколците. На него имаше изложено вино кое тие сами го произведуваат, како и грозје од сопствената економија.

Освен на штандот, учениците учествуваа и на винскиот карневал на кој се претставија со поставката „Библиска легенда за Св.Трифун“.

Манифестацијата „Тиквешки гроздобер“ траеше четири дена, од први до четврти септември.

Автор: Теодора Димитриева, четврта година во СОЗШУ „Ѓорче Петров“ во Кавадарци