d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
NIZ HODNICITE Megjunaroden turnir 02f

Средношколци од цел Балкан дојдоа на турнир во Скопје

Средношколските екипи од Скопје ги освоија првите места во футсал – машки, кошарка – машки, одбојка – женски, како и во ракомет во машка и во женска конкуренција на меѓународен средношколски турнир што се одржа во главниот град. Единствено како победници не се запишаа ученичките од женската екипа во кошарка, каде што најдобри беа средношколките од Загреб.

NIZ HODNICITE Megjunaroden turnir 04fПокрај домаќините и гостите од Загреб (Хрватска), на натпреварите учествуваа и средношколски екипи од Подгорица (Црна Гора), Сараево (Босна и Херцеговина) и од Софија (Бугарија).

Меѓународниот средношколски турнир „Скопје 2016“ се одржа во спортскиот центар „Борис Трајковски“, а наградите ги доделија градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и амбасадорката на Хрватска во Република Македонија, Данијела Баришиќ.

А.Т.