Активирај се | Создадено од вас |

„Отсекогаш сум сакала да работам во телевизија“

feat-img

Едномесечната пракса во ТВ Феста, за кумановката Блерона Бериша е исполнување на долгогодишен сон. Средношколката која им се восхитувала на домашни и странски ТВ лица, доби можност да се стави во нивна кожа. Колегите од локалната телевизија со пофалби – Блерона може да им парира на многу новинари.

Оваа содржина е изработена во рамки на проектот за медиумска писменост на УСАИД „Младите размислуваат“ кој го спроведува ИРЕКС во партнерство со Институтот за комуникациски студии, Македонскиот институт за медиуми и Младински образовен форум.

„I always dreamed of workin in a television“

For Blerona Berisha from Kumanovo, the one-month internship at TV Festa is the fulfillment of a long-standing dream. This secondary school girl, who admired domestic and foreign TV personalities, got the opportunity to put herself in their shoes. Colleagues from local television are praising her – Blerona can match many journalists.

This content is created within the USAID Media Literacy Project “YouThink,” implemented by IREX in partnership with the Institute of Communication Studies (ICS), the Macedonian Institute for Media (MIM), and the Youth Educational Forum (YEF).