d

The Point Newsletter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

Follow Point

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.
luzna

„Лузна“ за жртвите на трговија со луѓе

Претставата „Лузна“ на младите членови на Црвениот крст во Карпош ги приближи болката и траумите на жртвите на трговијата со луѓе во Македонија и светот.

Во претставата животот на Ина е раскажан преку четири девојки кои ги одглумија измачувањата, вистинските чувства и страдањата кои секоја жртва ги преживува верувајќи му на еден Ангел. Преставата е во режија на Драгана Стојчевска и Магдалена Ризова Черних, а ја одиграа Игор Георгиев, Маријана Крстевска, Викторија Јовева, Теодора Ветеровска, Викторија Јованчевска, Никола Цветковски и Никола Јаневски.

Претставата се одржа по повод Денот на жртвите од трговија со луѓе – 18 октомври во Драмскиот театар во Скопје. Цената на билетите изнесуваше 100 денари, а собраните средства се наменети за обновување на просториите на Црвениот крст – Карпош. Проектот е дел од кампањата ,,Заедно да ја изградиме нашата куќа на хуманоста”.

Александра Михајловска, СУГС „Георги Димитров“