Како технолошкиот развој влијае врз нас?

Активирај се, 31.01.2024 год.

Невидливите очи: Откривање на темната страна на шпионирањето на социјалните мрежи

Активирај се, 25.01.2024 год.

Графити – вандализам или уметност?

Активирај се, 18.01.2024 год.

Поглед кон маргините: Поттикнување на медиумската писменост помеѓу лицата со попреченост

Гуглај паметно, 17.01.2024 год.

Нивото на инфлација: различно толкување или манипулација

Анализирај, 15.01.2024 год.

Натуралните показатели: Можности за манипулација во јавноста

Анализирај, 12.01.2024 год.

Тестирање на животни – темната страна на индустриите

Активирај се, 11.01.2024 год.

Зависност од интернет – технолошко унапредување или ментално уназадување?

Активирај се, 27.12.2023 год.

Балканското општество инспирација за романот „Савевски“- Интервју со писателката Анастасија Лефкоска

Активирај се, 27.12.2023 год.